Wednesday, June 8, 2011

Aku Ada Impian: Memberi Komen Membina. Entry 2/6.

Aku ada impian untuk memberi komen yang membina buat rakan blog yang dikunjungi. Mana-mana bog rakan yang pernah dilawati, ingin sekali kutitipkan komen seperti Mommy Fara dibawah ini. Cukup membina.. Cukup berkesan. Dan bila orang lain turut membaca komen tersebut.. sedikit walau tidak banyak.. boleh mendatangkan kebaikan buat semua dengan syarat dipandang dari sudut POSITIF.


Mommy Fara said...

Kita sebagai manusia biasa yang tiada sempurna payah untuk memuaskan kehendak diri sendiri apatah lagi orang lain. Bila kita utamakan kerja, apa daya kita untuk seimbangkan keutamaan pada keluarga? Bila setiap saat kita sayang untuk meninggalkan kerja, apa daya kita untuk mengingat suruhan Allah SWT? Bila berpijak pada bumi nyata (realiti), tiada jalan lain untuk lari dari memilih. Di mana nombor 1? Di mana nombor 2 dan di mana nombor 3?
Apakah patut Allah kita kongsikan dengan kerja dan keluarga pada nombor 1?
Apakah patut keluarga (anak dan suami) kita kongsikan dengan Allah dan kerja pada nombor 1?
Apakah patut kerja kita kongsikan dengan Allah dan keluarga pada nombor 1?
Tidak patut bukan? Apa yang patut? Hidup bersederhana. Utamakan Pencipta kita. Sayangi keluarga. Rezeki boleh kita cari di mana-mana.
Apa akibat jika kita hilang keimanan (yang Allah kurniakan?)...Apa akibat jika kita hilang keluarga? (tiada pengganti yang sama)...Dan apa akibat jika kita hilang mata pencarian (rezeki ada di mana-mana....kepada Allah kita mohon agar dimurahkan rezeki, Insya-Allah)--------------------------------------------
Bagi sesiapa yang nak sertai pertandingan ini:

Pada bahagian komen blog Master Arsyad tu jangan lupa tulis:
“Saya tahu Peraduan “Aku Ada Impian Dari Blog ALL IN CONTEST

No comments: