Monday, February 28, 2011

Aku Ada Impian Untuk Menulis Artikel. entry 2/Feba

Aku Ada Impian kali ini berkenaan impian untuk menulis artikel. Bukan calang -calang artikel, tetapi artikel yang di sponsor atau ditaja. Contohnya macam sesuatu syarikat ingin memasarkan produk, seseorang dikehendaki menulis artikel sebagai review produk tersebut supaya pemasaran lebih berkesan. Ambil contoh seperti Nuffnang yang bertindak sebagai perantara. Jadi, apabila mendapat sesuatu tugasan, apabila artikel diterbitkan, maka ganjaran akan diberi kepada si penulis artikel, begitu juga produk yang di review akan mendapat pasaran.

Namun, bukan mudah untuk impian itu tercapai. Harus mempunyai kriteria dan stail penulisan yang bukan sahaja baik, tapi hebat. Semoga dengan mempraktikkan diri menulis, gaya penulisan akan bertambah baik. Akhirnya, bila ada peluang, bolehlah digunakan bakat penulisan itu. Semoga impian ini tercapai pada suatu hari nanti.

-----------------------------------------------


Pada bahagian komen blog Master Arsyad tu jangan lupa tulis:
“Saya tahu Peraduan “Aku Ada Impian Dari Blog ALL IN ONE



Aku Ada Impian.. entry 1/Feb. iPad

~Aku ada impian..Impianku untuk memiliki iPad.. Kenapa?..Apa yang bestnya iPad ni?
Gajet terkini di pasaran yang sememangnya menjadi idaman kebanyakan individu yang ingin kekal 'on the run' atau sentiasa 'up to date' serta tampil bergaya. Ya! Dengan memiliki sebarang gajet keluaran Apple, pasti individu itu boleh dilabel sebagai' ada style lah'macam Steve Jobs.
  • Kepuasan di hujung jari- melayari internet, membaca email, melihat gambar, menonton video, memang mengujakan..
  • Menawan- dengan rekabentuk yang supra canggih,dan ringan: sesedap mata memandang, sesedap tangan memegang, sesedap diri membawa ke mana sahaja dalam 1Dunia ini.
  • Berkembang biak- Dengan pelbagai aplikasi yang terus berkembang tanpa henti, setiap masa setiap hari, pasti ada yang baru. Setakat ini pun sudah ada lebih 300,000 aplikasi iPad.
Maka, Ada apa dengan iPad2?.. Pastinya lebih hebat, lebih ramah pengguna.Bakal dilancarkan Mac ini. Ada yang meneka pasti ada pembaharuan dari segi rupabentuk, processor dan yang paling penting adalah binaan kamera.. Dunia pasti lebih rancak dengan kemunculan Apple iPad 2 ini.
KLIK UNTUK HADIAH iPAD PERCUMA!!!

-----------------------------------------------


Pada bahagian komen blog Master Arsyad tu jangan lupa tulis:
“Saya tahu Peraduan “Aku Ada Impian Dari Blog ALL IN ONE


" Saya Mahu Sponsored Post dari Eyriqazz.Com"


Sponsored Post dari Eyriqazz.Com

KENAPA?
Seikhlasnya memang untuk duit poket la kan. Kerana Bro Eyriqazz ingin berkongsi, Rebut saja peluang ini untuk mengasah bakat.
Walau gaya penulisan tak sehebat Eyriqazz, tak sesantai Kak Ina KL mahupun tak se gagah Bro Je Jai, tapi mencuba tidak pernah salah..

Belum pernah menulis artikel bagus, dan memang tidak menjanjikan yang terbaik, tetapi usaha itu PERLU. Sambil menulis sambil boleh mendapat ganjaran.

Berhenti Berharap; Itu kata S07. Tapi Jangan pernah putus harapan, mungkin suntikan semangat menulis untuk advertorial dari Bro Eyriqazz / GTO ni sebagai pemangkin untuk dapat yang dari Nuffnang!(Jauh panggang rasanya untuk dapat dari Nuffnang).. Takpe, Bro Eyriqazz.. boleh selak-selak entry berikut:.. Ada style tak?...

Cara penulisan 1
penulisan 2

Dan dalam banyak-banyak sponsored Posts yang GTO dapat, rasanya yang
Anmum Connected Tots
adalah yang paling best dari segi isi kandungannya selain Ford Fiesta dan Telefon Blackberry..dan banyak lagi la..

Rezeki itu kurniaan Yang Esa,
GTO kongsi-kongsikan dengan pembaca,
Kiranya GTO gembira dengan apa yang dibaca,
Bolehla dikongsi rezeki itu bersama..


~Nanti bolehle ditulis caption"sponsored post"..hehe..

LAST DAY UNTUK SERTAI- HANTARKAN PROPOSOL ANDA :DISINI.

Wednesday, February 23, 2011

'Giveaway Rama-Rama Merah' by Izzatul Iman



DEAR IZZATUL IMAN..
HAPPY ANNIVERSARY YE DEAR!!

WISH ME LUCK

DD 20/3/2011


Gadis Melayu..

CONTEST "Saya lah Gadis Melayu Pilihan"

dd 1/3/2011

jom join kat SINI

Giveaway Aliesha Kirana Makngah Auni!


HAPPY BIRTHDAY DEAR AUNI:
BERTUAH KAMU ADA MAKNGAH YANG BAIK HATI..
MOGA MEMBESAR BAGAI PERMATA YANG MENYINARI..

DD 23/3/2011

Tuesday, February 22, 2011

GA - Sebagai Tanda Penghargaan


Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut :
1. Jadi follower blog saya- DAH.. 121
2. Link kan blog saya dlm blog list anda-OKE DONE
3. buat N3 GA ni dalam blog anda-INILAH DIA
4. Sejak bila mula minat PML ( pinggan mangkuk lama )?BARU BERJINAK SEBAB BARU PINDAH
5. Apakah koleksi PML anda yang pertama? BELUM ADA... KALAU DAPAT HADIAH NI BOLEHLA JADIKAN YG PERTAMA.. TAPI MAK PUNYE ADA ROS- 5 ROSES KALAU TAK SILAP..
6. Pada pendapat anda, antara koleksi berikut, yang mana paling banyak peminat;
a) Koleksi Bunga Kangkung-
b) Koleksi Twin Ros
c) Koleksi 5 roses- YANG NI.
d) Koleksi Hitam ( Bunga Rose jambatan, bunga padi, ros hitam dan kekwa hitam )
e) Koleksi Kek wa merah
f) Koleksi Meakin/ J & G ( pink, biru, kuning dan hijau )

DD TODAY!!
HERE TO JOIN..

Win A Free Bag From BabyIbu!!!


Hadiahnya apa?

Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe
9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique

dd 5/3/2011
join SINI

Win A Free Bag From BabyIbu!!!







Kedai Gambar Kami

dd 5/3/2011
join SINI

Jom Join Make it 100 contest




Follower memang penting sebab mereka tahu bila kita update blog..
Pernah buat giveaway juga untuk followers
Paling gempak?.. BELIAU kot..

TAG:: follower 100th: aida
lagi 3
ika
nora
mia

dd 25/2/2011

CAPTURE THE MOMENT CONTEST.



Kasih terpateri memegang janji sehidup semati...
dd 25/2/2011
nur tag
teratai
mia
yna

"FIRST GA FROM DIVA'S SHOPPE" ...

"FIRST GA FROM DIVA'S SHOPPE" ...
hadiah.. surprise dan pasti disukai ramai..
tag
azzey
ezzat
dla
ika
ina

dd 27/2/2011

"GiveAway EdY : KATA KAU!".




SAYANGILAH BINATANG, JANGAN PERLAKUKAN SEDEMIKIAN..

(gambar ni kiut aje kan..)

tag eyqa..

dd 28/2

Welcome Friends Giveaway!!!

Hari ni nak join lagi satu giveaway best..Tajuknya:



ye.. Welcome friends.. Selamat berkenalan khas buat Halen..

Ha.. Inila gambar Halen ye.. Tuan Penganjur.. Hadiah yang ditawarkan memang best best tau..

Apa dia?
Ada tshirt, ada teh sabah dan key chain... Jom join

DISINI
dd 28/2/2011

Dear Halen,
salam perkenalan dihulurkan,
sama berblog panjangkan persahabatan,


Syarat giveaway..
1. Macam biasa la sebelum nk join kena jadi FOLLOWER dulu.

2. Lepas jadi follower add my blog to ur Bloglist.

3. Bila dah masuk list buat satu sticky post tentang "Welcome Friends Giveaway" dan ulas skit la klu rajin. Jangan lupa attach sekali gambar di atas tu yer.

4. Then tinggalkan Komen pada entry ini beserta nama, email, saiz baju dan link entry yg korang dah buat.

Sunday, February 20, 2011

Contest Review Blog Kak Ina Kl Dot Com,


Salam Buat Kak Ina KL.

Memang suke baca blog Kak Ina ni..

Apa yang menarik:
Cara Penulisan- Sememangnya simple, tak guna bahasa extravaganza pun, mudah difahami, mesra rakyat dan ibarat Kak Ina tengah bercakap depan mata..

Isi kandungan : Memang menarik: cerita tentang aktiviti Kak Ina, join events Nuffnang, kukis yang menarik(belum berpeluang merasa..Kalau menang ni ada la rezeki merasa ye Kak Ina.. sampel seketul dua sebagai saguhati pun jadi la..)

Appearance- Sedap mata memandang, tak serabut mata ni nengok blog Kak Ina.

Cadangan yang boleh diperbaiki:
Kak Ina.. Kalau yang kotak feedjit tu rasanya mungkin tak penting sangat kot.. Sebab blog Kak Ina ni kan sudah diketahui sejak azalinya trafik dah beribu2 sehari kan..

Lagi satu yang labelling tu mungkin Kak Ina boleh hadkan untuk yang paling top aja.

Yang lain lain...Kak Ina memang baik hati sebab suke menganjurkan contest yang best best.. Berkongsi rezeki dan semoga rezeki Kak Ina akan sentiasa mencurah curah..

oke tak Kak Ina.. bukan bodek ye..
oke.. mintak kuis cokelat cip sekeping..
nak buat supper..

Lastly..
Kak Ina yang baikhati mesra sentiasa,
Bersama kukis cip coklat memikat selera,
Bila dah baca dan memerah minda,
Harap dipilih menjadi JUARA!!
yeay

kakinakl.com sedang mengadakan contest. Jomlah join...hadiah menarik menanti anda.

Jemari Asmara 2nd GiveAway!!

i.Ulang tahun perkahwinan ibu dan ayah yang ke 8 tahun hijrah pada 12 Rabiulawal 1432H
SELAMAT ULANGTAHUN.. SEMOGA KE AKHIR HAYAT BAHAGIANYA..

ii. Pembukaan Asmara Collections @ http:jemariasmaraonlinebiz.blogspot.com
TAHNIAH DAN SEMOGA PERNIAGAAN MAJU TERUS MAJU..

iii. Jemari Asmara bakal berusia 3 bulan pada 23 Februari 2011
SEMOGA SEMANGAT BERBLOG KIAN SEMARAK..
DAN RAJIN RAJINKAN ANJUR GA YE..



MY REFERER:http://cempakakuningku.blogspot.com/


jadi kawan2 let's join n nyatakan blog ni sebagai referer anda.. THANKS.


MINAT DUIT FREE? KLIKLA




Friday, February 18, 2011

LUCKY FOLLOWER GA by MAMAQARI.

Mamaqari..
Bestnya kalau dapat menang baju tu ye..
Hope dapat JADI LUCKY FOLLOWER TU YE..

Create  your own banner at mybannermaker.com!

GA Just For Fun 2 : Kelly's

All this for one lucky follower...





Pink Shopaholic World ( http://pinkshopaholicworld.blogspot.com/ )
mesti follow dua2 blog ya:)

DEAR KELLY..
HARAPNYA BERTUAHLA BOLEH MENANG SALAH SATU BARANGAN DI ATAS.. BOLEH BUAT KOLEKSI YE..
ALANGKAH BESTNYA KALAU DAPAT!!!

CDNZ 1st Anniversary Contest.

http://clothdnz.blogspot.com

dd 28/2/2011

TOLONG PROMOTE SIKIT:..

Anda berminat untuk menambah pendapatan dengan bimbingan berterusan, modal minima & sistem yg mudah, cepat serta berkesan? Klik SINI

Anda peniaga online/offline T-Shirt Muslimah & ingin beli borong secara online? Klik di SINI atau SINI

Anda juga boleh beli secara offline, email nikhabiz@gmail.com untuk maklumat lanjut


CDNZ berminat untuk menaja sebarang Giveaway/Contest..

MENARIK KAN?..

tag kepada: ezzat

mia, ika, yna, dyla



Monday, February 14, 2011

Sutra homespa n sacred recipe giveaway.


Sutra homespa n sacred recipe akan mengadakan blog give away yang akan bermula dari hari ini 24 Januari 2011 hingga ke 24 Februari 2011 depan

followed #47.


Saturday, February 12, 2011

Ada Gambar Paling Comel?


joinle contest kat SINI

dd 19/2/2011

"CABUTAN BERTUAH BERNILAI RM100".

di tag oleh:http://hikayatcikzqa.blogspot.com/

Dah klik SINI.
Ini buktinya...VOTE YG KE 18

.

tag untuk readers blog ni.. Nyatakan blog ALL IN CONTEST sebagai tukang tag...

join la kat SINI: "CABUTAN BERTUAH BERNILAI RM100".

SYARAT:
Caranya simple je:

1) Undi aku kat link yg aku akan bagi kat bawah

2) Tinggalkan link korang kat ruangan komen di bawah entry ini supaya aku taw sape yg undi

3) itu je, xyah susah2 :D

Fashion Bag Lucky Draw

joined Fashion Bag Lucky Draw

dd 18/2/2011
jom join..

Plushka's Makery: GIVEAWAY

Giveaway

'Congratulations on official opening of the Craftumi shop"

Winner of below gifts will be announced on Friday 18th of February.


*1 yards of linen/cotton/rayon ribbon of your choice.....

*half yard of Japanese fabric with Russian dolls and a cute fat quarter with cakes

*1 set of little vintage sewing machines and scissors bronze charms to create "I love sewing and crafting" neckless:)

join the contest HERE!!
spread it like a virus!!




“Kome nak Tak?”




050120111006

Haku nak! Kalo korang pun nak, datang blog Mak Qaiser nih.”

DD 15/2
Kalau boleh nak dapat fridge magnet tu..

Tuesday, February 8, 2011

"Lucky Giveaway by Niniezane"

GA ni ditaja oleh Paradigma Resources & Tip Top Autospa...




Banyak hadiah yang boleh dimenangi!!!
jom kawan kawan join kat SINI
dd 28/2/2011

tag
eyqa
azzey
nora
teratai
mia

'Jom Join!! HAPPY BIRTHDAY GIVEAWAY'


dd 4/4/2011
jom join sini
follow ke 40 dan 75

a) ape hadiah yg korang akan belikan kpda parents korang time besday diorang?? (for your mum's n your dad's)
untuk mom- belikan telekung.. harga rm60-70 tu dah boleh dapat yang elok.
untuk dad- belikan quran tafsir per kata: harga dalam rm120-130..

total less rm200 kan..
sebab dua dua benda ni pasti akan digunakan..sejuk hati mom and dad kalau dapat hadiah sebegini dari anaknya..


b) ape hadiah yg pling special yg korang penah dpt?? )
barangan SKII.. best sangat.. kawan yang bagi..
inila gambarnya.. best best best..

tag: eyqa..